Algemeen.

Hoe lang is de cadeaukaart geldig?

Online gekochte cadeaukaarten via Gifty zijn onbeperkt geldig.

Hoe ontwerp ik de cadeaukaart?

Via onze handige ontwerptool maak je binnen 2 minuten je eigen unieke ontwerp. Wil je liever je eigen drukwerk bestand uploaden? Bekijk dan onze ontwerptips voor het opmaken en aanleveren van je bestanden. Je kunt het ontwerp aanpassen zo vaak als je wilt.

Hoe ziet de bestelmodule eruit op mijn website?

Kijk op www.barbrasseriejoris.nl/cadeaubon om te zien hoe onze bestelmodule eruit ziet op de website Bar Brasserie Joris.

Waar kan ik de Gifty-app downloaden?

Download hier de Gifty-app voor Android.
Download hier de Gifty-app voor iOS.

Kan ik zien wie online een bon bij me heeft gekocht?

Juridisch gezien koopt de consument de bon bij Gifty. I.v.m. de privacywet (AVG) mogen wij daarom de gegevens van de consument helaas niet doorgeven.

Mijn klant heeft de cadeaukaart niet ontvangen.

Je kunt jouw klant doorverwijzen naar de veelgestelde vragen voor consumenten.

Hoe weet ik wanneer er een cadeaukaart is verkocht?

Zodra er een cadeaukaart verkocht wordt, ontvang je automatisch een e-mail. Ook zijn alle online en instore verkochte cadeaukaarten te bekijken in het transactieoverzicht.

Hoe verkoop ik de cadeaukaarten in mijn zaak?

Nadat je ontwerp klaar is, kun je je cadeaukaarten hier bestellen. Bij de eerste 50 cadeaukaarten ontvang je van ons tevens een gratis baliedisplay om bij de kassa te plaatsen. De cadeaukaarten - in je eigen ontwerp - zijn gedrukt op mooie, stevige kaarten op A5-formaat en voorzien van een unieke (QR)code. De kaarten bevatten nog geen waarde wanneer je deze van ons ontvangt. Je kunt daardoor elk gewenst bedrag op de cadeaukaart zetten via de Gifty-app of het dashboard. Ook kun je bijvoorbeeld een ‘lunch voor 2’ of ‘1 uur hot stone massage’ op de cadeaukaart schrijven. In het systeem geef je het bijbehorende bedrag in.

Kan ik ook cadeauverpakkingen bij bestellen?

Ja, je kunt kiezen uit 6 leuke designs of een verpakking in je eigen huisstijl laten maken. Bekijk de prijzenpagina voor de mogelijkheden. Je kunt je bestelling per e-mail via info@gifty.nl aan ons doorgeven.

Hoe is de kwaliteit van de fysieke cadeaukaart en cadeauverpakking?

Onze cadeaukaarten en cadeauverpakkingen zijn stevig, opvallend en gedrukt op A5-formaat. Nieuwsgierig? Stuur een e-mail naar info@gifty.nl met je NAW gegevens en vraag een gratis proefpakketje aan.

Mijn bedrijf is niet zichtbaar op gifty.nl

Dit kan zijn doordat je aanmelding nog niet volledig is afgerond. Ben je al langer klant bij ons? Neem dan contact met ons op.

Hoe kan een consument het saldo controleren op de cadeaukaart?

Via onze saldochecker kan iedereen het actuele saldo op de cadeaukaart inzien met de code.

Kan de cadeaukaart gekoppeld worden aan mijn kassa- of reserveringssysteem?

Wij hebben diverse koppelingen met een kassa- en reserveringssystemen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Heeft Gifty een API?

Gifty beschikt over een API waarmee webshops, kassasystemen of bijvoorbeeld reserveringssystemen met ons kunnen koppelen. Bekijk hier onze API-documentatie.

Kan de cadeaukaart ook besteld worden vanuit België?

Ja, dat kan. Vanuit België kan er betaald worden met Bancontact. Gifty verstuurt de cadeaukaart zowel digitaal als per post naar België.

Is de bestelmodule ook in het Engels beschikbaar?

De bestelmodule is in het Nederlands en het Engels beschikbaar. De taal wordt bepaald aan de hand van de browserinstellingen van de bezoeker. Staan deze op Nederlands, dan wordt de Nederlandse bestelmodule getoond. Staat de browserinstelling op Engels of een andere taal, dan wordt de Engelse bestelmodule getoond.

Ik heb geen website.

Consumenten kunnen jouw cadeaukaart kopen via Gifty.nl. Daarnaast krijg je bij Gifty gratis je eigen webpagina (url) waarop klanten jouw cadeaukaart kunnen bestellen. Helemaal in jouw huisstijl. Bekijk hier een voorbeeld. Je kunt je klanten dan eenvoudig naar deze pagina doorverwijzen vanuit je berichten op sociale media en bijvoorbeeld in nieuwsbrieven.

Verzilveren & uitgeven.

Instructievideo innemen en uitgeven

Bekijk onze instructievideo in 2 minuten over het verzilveren en uitgeven van cadeaukaarten via Gifty.

Hoe controleer ik het bedrag op de cadeaukaart?

Elke verkochte cadeaukaart wordt voorzien van een unieke code. Wanneer je de cadeaukaart inneemt, verzilver je de code in het dashboard óf met de handige Gifty-app. Zo zie je precies welke cadeaukaart door wie en wanneer is ingenomen en kan elke cadeaukaart slechts 1x worden verzilverd. Onze app is beschikbaar voor IOS en Android. Je kunt de code ook ingeven via het dashboard om een cadeaukaart te controleren. In je transacties zie je een overzicht van alle verkochte cadeaukaarten en welke al zijn verzilverd.

Kan de cadeaukaart alleen in mijn zaak worden ingeleverd?

Ja, het is jouw eigen cadeaukaart en deze kan alleen bij jou worden ingeleverd. Tenzij je jouw samenwerkingscode deelt met andere Gifty-accounts.

Kan de cadeaukaart ook in mijn webshop ingeleverd worden?

Middels onze API hebben webshops en reserverings- en kassasystemen toegang tot ons systeem. Bekijk hier onze API-documentatie. Maak je gebruik van WooCommerce of Magento 2, dan hebben wij hier een plugin voor beschikbaar. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Financieel.

Wat kost het gebruik van Gifty?

Bekijk hier onze prijzen. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Hoe betaal ik aan Gifty?

Voor je lidmaatschap en de cadeaukaarten/verpakkingen die je in je zaak verkoopt ontvang je van ons maandelijks een factuur per e-mail. Je kunt deze zelf overmaken of kiezen voor automatische incasso. Voor de cadeaukaarten die je online verkoopt, houden wij per cadeaukaart 2,50 euro (ex.BTW) + transactiekosten in tijdens de maandelijkse uitbetaling.

Wanneer ontvang ik het geld van mijn online verkochte cadeaukaarten?

Wanneer je account volledig is geverifieerd, ontvang je maandelijks - rond de 18e - de uitbetaling en specificatie over de online verkochte bonnen in de maand ervoor. Voorbeeld: Alle bonnen welke in augustus zijn verkocht, ontvang je rond 18 september op je rekening.

Ik zie “Stripe” op mijn bankafschrift staan. Wat is dit?

Stripe is onze betaalprovider welke al ons betalingsverkeer en uitbetalingen afhandeld. Daarom is deze naam zichtbaar bij het bedrag wat maandelijks overgemaakt wordt.

Is de cadeaukaart omzet bij verkoop?

Wanneer je met meerdere BTW tarieven werkt (bijvoorbeeld horeca), wordt over de cadeaukaart geen BTW geheven bij verkoop. Dit omdat bij aankoop nog niet duidelijk is of de cadeaubon ingeleverd gaat worden voor producten/diensten met een hoog of laag BTW-tarief. De BTW draag je af wanneer de cadeaukaart wordt verzilverd. Wanneer je met slechts 1 BTW-tarief werkt, is het verkoopbedrag van de cadeaukaart inclusief BTW. De BTW dien je zelf op te geven en af te dragen aan de hand van onze maandelijkse specificaties en uitbetalingen.

Kan ik ook een korting geven op de cadeaukaart?

Je kunt hiervoor een arrangement aanmaken op de pagina arrangementen. Bij ‘Titel’ voer je de waarde van de cadeaukaart (bijvoorbeeld 50 euro) en bij ‘Prijs’ het bedrag dat de klant betaalt (bijvoorbeeld 40 euro).

Kan ik een minimumbedrag instellen voor de cadeaukaarten?

Op de pagina prijsinstellingen in het het dashboard kun je het minimumbedrag aanpassen. De consument zal - wanneer hij/zij onder het minimumbedrag wil bestellen - het minimumbedrag te zien krijgen.

Instellingen.

Hoe plaats ik de bestelmodule op mijn website?

Om Gifty op je website te plaatsen heb je geen technische kennis nodig. Met het plaatsen van een stukje code is Gifty geactiveerd op jouw website. Heb je een WordPress website, gebruik dan onze Wordpress-plugin en bekijk onze WordPress-instructievideo. Kom je er niet uit? Neem contact met ons op.

Ik heb meerdere vestigingen van 1 zaak.

Wanneer je meerdere vestigingen hebt van één zaak (met dus dezelfde naam), vul je deze in onder hetzelfde account op de pagina inleveradressen . Wanneer je daarnaast voor elke vestiging een aparte medewerker aanmaakt, kun je precies zien waar welke bon verkocht en ingeleverd is. Kom je er niet uit? Neem contact op en we helpen je graag.

Ik heb meerdere / verschillende zaken.

Wanneer je verschillende zaken hebt met een andere bedrijfsnaam, moet je voor elke zaak een apart account aanmaken met een uniek e-mailadres. Hierdoor heeft elke zaak zijn eigen instellingen, ontwerp en rekeningnummer waarop de uitbetalingen plaatsvinden.

Hoe ontwerp ik de cadeaukaart?

Via onze handige ontwerptool maak je binnen 2 minuten je eigen unieke ontwerp. Wil je liever je eigen drukwerk bestand uploaden? Bekijk dan onze ontwerptips voor het opmaken en aanleveren van je bestanden. Je kunt het ontwerp aanpassen zo vaak als je wilt.

Kan ik ook arrangementen/producten i.p.v. bedragen aanbieden?

In het dashboard voeg je je arrangementen en/of producten toe. Deze worden dan automatisch in de bestelmodule getoond en op de cadeaukaart gedrukt. Je kunt zelf kiezen of je ook de waarde op de kaart wilt vermelden, of deze juist achterwege wilt laten. Wil je enkel arrangementen verkopen en geen bedragen? Zet dan “Ik wil alleen arrangementen verkopen” aan.

Ik zie 45 euro op mijn cadeaukaart staan bij het ontwerp?

Geen zorgen, dit is enkel als voorbeeld bedoeld voor het lettertype. Wanneer een consument een cadeaukaart besteld, wordt in dit lettertype het juiste bedrag op de bon gedrukt.

Klanten waar we trots op zijn.

Of het nu gaat om een sterrenzaak of brasserie, een kartbaan of een sauna, een webshop of een reserveringsysteem. We zijn trots op al onze klanten. Ongeacht of ze één of een paar honderd vestigingen hebben.

Je cadeaukaart
goed geregeld met Gifty

Meld je nu
gratis aan.

Liever eerst contact met een van onze medewerkers?